קושי. בפנימיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/12/15 20:21 ז בטבת התשעו

שאלה

יש לי קושי בפנימיה אני מתגעגע לבית ולמשפחה שלי אני פה כבר שלוש שנים ואפילו שהתרגלתי לחברה פה ולכול החוקים פה עדין קשה לי מצבי החברתי לא טוב כול כך אני מתקשה להישתלב אפילו שבכללי עוזרים לי ומדברים איתי כשאני רוצה אבל התרגלתי ולא רע כלכך כאן אבל אני מתגעגע לבית ולמשפחה ואני לא רוצה לעזוב כי אין בעיר שלי בתי ספר שאני מרוצה מהם אז אני מעדיף להישאר אבל אני בלחץ כל פעם שאני בא לפה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה שייך לתלמידים שלא מצליחים להתרגל לפנימיה. אצלם הקושי ממשיך להיות חזק ומטריד.
אתה מבין את המצב, עם זאת החלטת שאתה מעדיף להישאר בפנימיה כי זה הכי טוב בשבילך.
אתה צריך ללכת עם ההחלטה הזאת עד הסוף ולהזכיר לעצמך כל הזמן שזו החלטה שלך, שאתה מבין שפנימיה היא המקום הכי מתאים לך כיום.
תשתדל לזכור את ההחלטה הזאת - אפילו לרשום לעצמך על יד המיטה: "אני בחרתי לחיות כאן".
בכל פעם שהגעגוע הביתה מתגבר תאמר לעצמך: 'אני אעמוד בקושי מפני שזו החלטה שלי'.
אל תברח מהקושי וגם אל תלחם נגדו. אל תגיד לעצמך: 'אני אתרגל'. אל תבטיח לעצמך: 'זה יעבור'.
תדע שהגעגוע הביתה יחזור שוב ושוב, ותזכור שיש לך כוח להתגבר עליו כי אתה בחרת ללמוד בפנימיה.

בהצלחה!