קרי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/12/15 20:44 ד בטבת התשעו

שאלה

כבוד הרב שלוםיש לי שלושה שאלות:1. כל כמה זמן יוצא קרי בלילה? אם הקרי יוצא בתדירות של פעם בשלושה שבועות זה נורמאלי? חשוב לציין שאני לא פוגם בברית2.האם מותר בוודאות ללכת עם בגד שיצא בו קרי ועבר מכונת כביסה? והאם מותר להניח תפילין לגעת בספר תורה וכו' גם מכנסיים גם תחתונים3.אם אני נוגע בפאלפון בזמן השהייה בשירותים האם הפאלפון מקבל תומאה ויכול להעבר טומאה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקרי כשמו - נעשה במקרה ולא בכוונה. לכן אל תקח אשמה על קרי. כל הכבוד שאתה שומר ברית - הקב"ה אוהב אותך מאוד!

רצוי לנקות את הקרי מהבגד, כביסה וודאי מועילה.

אין שום איסור לגעת בספר תורה, ללמוד תורה, להתפלל ולהניח תפילין כאשר הבגד מלוכלך בקרי אפילו אם לא עבר כביסה.

שרותים לא גורמים טומאה בכלל גם לא לחפצים שנמצאים בהם.