תפילה ביחיד - מה קוראים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/15 15:44 ג בטבת התשעו

שאלה

יש דברים בתפילת שחרית שלא קוראים אותם שאתה מתפלל יחיד כגון "ברכו את .. ברוך .. לעולם ועד", קדיש, וכד'. היכן ניתן לראות במרוכז מהם כל הקטעים שאני צריך לדלג (או להוסיף כגון: "אמר רבי עקיבא חיה אחת עומדת ברקיע..." במקום "ברכו את השם המבורך. ברוך השם מבורך לעולם ועד...")

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש סידורים בהם כתובות הערות קטנות שמציינות מה אומרים בציבור ומה ביחיד וכד'
עליך לחפש בחנויות של ספרים תורניים.
אני מכיר מהדורה שנקראת 'רינת ישראל' בהוצאת 'מורשת', ומהדורה של הוצאת 'קורן'.
יש בוודאי עוד סידורים רבים בהוצאות שונות.