צום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/12/15 15:43 ג בטבת התשעו

שאלה

האם אפשר בתעניות (חוץ מתשעה באב שלא מתאפשר) לאכול ארוחה טובה לפני עלות השחר כדי להקל על הצום (בהנחה שהתנתי לאכול אחר השינה)?

האם זה נהוג לעשות כך? (כלומר שהרוב עושים כך)

כי הבנתי שיש דעות שצריך לאכול ארוחת ערב כרגיל כי כל מהות הצום זה התענית, ואם תאכל לפני עלות השחר הצום יהיה לך מאוד קל והחמצת את כוונת הצום של התענית (באופן חלקי כיוון שעליך בכל זאת להצטער על האירועים שקראו באותו צום)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מי שמתנה לפני השינה שמתכוון לאכול לפני עלות השחר יכול לאכול ולשתות

עיין
http://ph.yhb.org.il/05-07-04/