מגה גלופלקס של חברה אלטמן

חדשות כיפה רבני כושרות 04/12/15 10:51 כב בכסלו התשעו

שאלה

קנינו כדורי מגה גלופלקס של חברת אלטמן

לא מופיע שום סימן של כשרות על האריזה ומכיל רכיבים מין הים

ומיוצר בארצות הברית

שאלנו את החברה ותשובתם היא שהייתה ישיבת רבנים שנתנו אישור שהתרופה היא בהתאם להלכה

אין זכר בכתב של אישור זה וגם אם יש אישור כזה האם זה אומר שזה כשר

תשובה

איני יודע באופן וודאי מה הם הרכיבי של מגה גלופלקס. שמעתי שהוא עשוי מסחוס של חיות ים שאינם כשרים, אבל לא הצחלתי לבדוק את זה, ובאתר שלהם הם לא כותבים ממה זה עשוי.
ואף במידה וזה עשוי מטריפות ונבילות יש כמה צדדי קולא בתרופות בדוקות ואמיתיות עבור דברים ומוגדרים כחולי בדרגה גבוהה. (פיקוח נפש או ספק פיקוח נפש)
עיין
http://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=322294

כיום, באופן כללי, אנשים נוטלים תרופות בלא שום הבחנה האם הן כשרות או לא. האמת היא שחלק גדול אינן כשרות, ואף אם כתוב בחוברת פסח שהם כשרות, זה לעינן חמץ בלבד ולא לענין הרכיבים שיתכן שהם לא כשרים בכלל.
אולם יש רבנים המתירים גם בדרגת חולי יותר נמוכה, וזה מכמה סיבות:
אין בו כזית איסור
אין בו הֲנָאָה-כלומר הוא לא טעים.
יתכן שהחומרים הכשרים שיש בתרופה עבור עיבוד שבעצם ביטל את טעמם.
ולכן, למרות שזו תרופה לא בדוקה.
עיין
http://www.nrg.co.il/online/29/ART2/155/419.html
יש רבנים שמתירים, וכפי שכתבתי לעיל יש שסומכים עליהם