כשרות מזנונים בנתב''ג

חדשות כיפה רבני כושרות 02/12/15 17:29 כ בכסלו התשעו

שאלה

לרבנים שלום,

ראיתי תעודות כשרות על המזנונים של הנתב"ג (בינהם בורגר-ראנץ').

עם זאת, חלקם פתוחים בשבת.

הייתכן ?

אם יש תעודה מטעם הרה"ר, האם בכל זאת יש טעם להימנע ?

תשובה

אין דבר כזה בארץ- תעודה של הרה"ר. בכל איזור או עיר או ישוב הרב או הרבנות המקומית היא שנותנת את ההכשר. אולם יש מחלקת מיוחדת שהיא נקראת " המחלקה לכשרות ארצית" שהיא נותנת תעודות בכל מקום שאין רב מכהן, למשל בוואדי ערה, המשולש ועוד, וגם נתב"ג.
בנתב"ג יש שני הכשרים שונים- הרב אלמליח שנותן כשרות במסעדות עובדים, והכשרות הארצית שנותנת במזנונים.
יש כנראה מקומות פתוחים בשבת אבל טרם הצלחתי לברר בדיוק באיזה מתכונת.