פסילת מצווה כשיש עבירה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/12/15 11:05 כ בכסלו התשעו

שאלה

בס"ד

שלום הרב ,

יש לי שאלה שתמיד מטרידה אותי

תמיד בכל מצווה שאני עושה אני אומר לעצמי שאולי היא לא נחשבת

כי תמיד אני אומר אוקי אני עושה עכשיו מצווה

(למשל עכשיו אני בתענית יחיד) אני אומר אולי זה לא מתקבל כי לא עשיתי את כל השחרית היום ..או כל דבר שהייתי צריך לעשות לפי ההלכה ולא עשיתי באותו יום של המצווה האחרת שכן קיימתי

האם באמת מצוות שאתה עושה תלויות בדברים אחרים או כל מצווה לגופה ואין בשמיים התחשבות בדברים שלא עשית או עבירות שעשית באותו היום?

שאלה נוספת :

בגלל קשיים שאני עובר תקופה אני לא עושה שחרית באופן מלא

רק את קריאת שמע ואת השמונה עשרה ..אני אף פעם לא יודע אם אני יוצא ידי חובה במה אני יוצא חובת תפילה בבוקר? והאם לפי ההלכה מעיקר הדין חובה להניח תפילין בבוקר או שאפשר בצהריים?

תודה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

כל מצוה עומדת בפני עצמה ובתנאי שזה לא מצוה הבאה בעבירה כגון גוזל סוכה או מצה ומקיים את המצווה.

העיקר הוא קריאת שמע וברכותיה ותפילת עמידה.

מי שלא הניח תפילין בבוקר יכול להניח כל היום.

בברכה,

דני ארגמן