כמה שאלות לאחר שהסתכלתי בסימלטור שלכם בבקשה

חדשות כיפה רבני כושרות 01/12/15 04:43 יט בכסלו התשעו

שאלה

שלום יש לי בבקשה כמה שאלות לאחר שהסתכלתי בסימלטור

1 ראיית שמיחם לא צריך לטבול למה?

2 בהכשרת כלים היה כתוב שהכלי שנטרף צריך להיות לא בן יומו כשבאים להגעיל אותו ובנסוף לכך הכלי שבתוכו מגעילים צריך להיות מאותו מין של הכלי שאילו אני רוצה להעביר את הכלי בשרי או חלבי אבל לא הבנתי מה אכפת לי מאיזה מין הכלי שמגעילים בתוכו הרי מותר להגעיל כלי בשר וכלי חלב ביחד אתם התכוונתם אולי למצב שהכלי שמגעילים בתוכו הוא בן יומו? ואז זה אולי בעיה אבל לא עדיף שגם הכלי המגעיל כמו הכלי המוגעל שתי הכלים לא יהיו בני יומם ?

3 סיורים מודרכים היכן יש לכם ומתי?

תודה רבה

תשובה

1. דעת הרב לבנון שכלי חשמל אינם צריכים טבילה משום שהם מחוברים לקרקע. עיין בהרחבה במאמרו של הרב באתר כושרות.
http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=54651
2. לא הצריכו שהכלי שבו מגעילים לא יהיה בן יומו אם הוא מאותו מין של הכלי אותו מגעילים. בכל מקרה לכתחילה אין להגעיל בכלי ממין אחר גם אם הוא אינו בן יומו, משום שאין משתמשים בכלי שאינו בן יומו לכתחילה.
3. לסיורים וכד יש לפנות ל0506908915