תיקון זיווג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/15 14:20 יח בכסלו התשעו

שאלה

שלום ברשותי 2 שאלות:

1. בעלי התאבד לפני חצי שנה....שמעתי שמעשה כזה בעצם זה כמו להתגרש ובעצם יכול להיות שהקשר בניינו היה רק תיקון?כי שום דבר לא צלח בקשר מלבד אהבה גדולה שהיתה. האם בעצם הסתיים התיקון וזה לא היה הזיווג האמיתי?

2. האם מותר לעלות לקבר בשנה הראשונה ובכלל לא רק בזמן האזכרה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. איננו יודעים דבר על תיקון והשלמות, יתכן שכך קורה ויתכן שהחשבונות אחרים, ואין לנו ידיעה בחשבונות שמים. על כן אנו מקבלים את הדין באהבה. וממשיכים לעשות טוב בעולם ונחת רוח ליוצרינו.
2. אין מניעה הלכתית, אבל כדאי למעט.

מן השמים תנוחמי

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ