נסיעה בחנוכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/11/15 08:27 יח בכסלו התשעו

שאלה

שלום וברכה ,

יש לי בעבודה נסיעה שהיא פגישה עם קולגות בארה"ב. הזדמנות להכיר צוות שעובד ביחד טרנסאטלנטית. הנסיעה במקור הייתה אמורה להיות על תקופת נר ראשון ולהכיל את כל חנוכה .אני יודע שנרות חנוכה הם איש וביתו ונר ראשון היה חשוב לי מאוד להדליק בביתי. הנסיעה נדחתה למוצש ליל ז בחנוכה . כלומר אדליק בע"ה בביתי ואדליק בע"ה ובלי נדר ביום שלאחר מכן בארה"ב. האם בכלל מותר לי לנסוע ? ואם כן .האם אני נוהג נכון ?

בברכת ברכה והצלחה , אמיר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הלכתית הדבר נכון, מוצ"ש תדליק נר שביעי בבית, ונר שמיני בחו"ל. ואשתך תדליק בביתכם. אבל צריך לברר שאשתך אמנם שלימה עם נסיעה זו, יש להשתדל שהדברים יעשו מתוך שיתוף פעולה והסכמה מלאה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ