גיור חוזר?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/11/15 20:53 טז בכסלו התשעו

שאלה

שלום, אני חוזר בתשובה כבר מספר שנים, ולמדתי בישיבה מספר שנים לאחרונה סביב כל הסיפור על הגיור התעורר בין ספק מהותי שאני לא יודע מה לעשות לגביו.

הורי הם עולים מארגנטינה, אימי יהודייה ואבי לא, אבא של אימי היגר לארגנטינה מפולניה כשהיה ילד, שם הוא גם התחתן עם גויה אבל אמא שלו שהייתה אדוקה דרשה/ביקשה שהיא תתגייר והיא התגיירה. והם התחתנו ויש להם כתובה. עכשיו עלתה בי קודם כל השאלה האם הגיור שהיה לשם חתונה בלבד תפס ואימי נחשבת ליהודיה? וגם אמנם היום יש לי דודה שהייתה נוכחת בגיור (בת 70 ושייכת לחסידות גור כיום) אבל אני לא יודע אם אפשר למצוא תיעוד לזה. בנוסף הכתובה של סבא וסבתא שלי אימא שלי אמרה שהיא ראתה אותה והשתמשה בה פעם אבל כיום לא בטוח שיודעים היכן היא נמצאת. כל זה אני שואל כי כאשר יגיע זמני להתחתן אני לא יודע איך אוכל להוכיח שאני יהודי ואני בכלל מרגיש שאני במצב של ספקואני לא יודע איך וכיצד לברר

תשובה

שלום

יש לברר איזה בית דין גייר את סבתא בארגנטינה.
תוכל לברר זאת דרך הרבנות הראשית, אגף הגיור ובירור יהדות. שם יסייעו לך ביעילות ובמאור פנים. אל תחשוש לברר את האמת ההלכתית, שומר השם כל אוהביו.

בהצלחה