פרק שירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 17:33 יד בכסלו התשעו

שאלה

בס"ד

מה שאמרו חז"ל שמי שאומר פרק שירה בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא הכוונה גם לפרק אחד מתוכם או לכל השישה פרקים? תודה וכל טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כתב בספר דרך חכמה דף מ"ה זה לשונו מנהגינו לומר פרק שירה כמו שאמרו חז"ל כל האומר פרק שירה בכל יום מובטח לו שהוא בן עולם הבא ותלמודו מתקיים וכו', עד כאן. ולא דק בלשונו, אלא זה לשון הברייתא תניא ר' אליעזר הגדול אומר כל העוסק בפרק שירה זה בכל יום מובטח וכו' ומשמע שאין צריך לאומרו כולו אלא רק העוסק בפרק בכל יום, וכמדומה שנוהגין לחלקו לשבעת ימי השבוע כמו ספר תהלים.

מתוך
https://www.google.co.il/url?sa=t