לקום בלילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/11/15 09:01 יד בכסלו התשעו

שאלה

10319# האם שאדם נדרש לקום באמצע הלילה, לטפל בתינוק, או לשתות מים, או ללכת לשירותים, האם:

1. עליו לבצע נטילת ידיים כפי שקם בבוקר? עם או בלי ברכה? אם כן, האם לאחר שהוא חוזר לישון וקם שוב הוא יידרש שוב לעשות נטילת ידיים?

2. האם מותר לו לגעת בנקבים כמו בעיניים וכד' למרות שלא נטל ידיים?

3. האם צריך לברך על השתיה שקם באמצע הלילה לשתות? (הרי אסור לברך בשם מלכות טרם נטילת ידיים)

4. האם יש דינים נוספים בעניין נפוץ זה שאני אמור להכיר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עיין בקישור
http://ph.yhb.org.il/02-08-07/