מיקום חנוכיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/11/15 10:47 יב בכסלו התשעו

שאלה

כתוב שנכון לשים את החנוכיה בתוך 10 טפחים (80 ס"מ), ועל פי הסוד טוב להניחה מעט למעלה משבעה טפחים, אבל אם שמים מעל 10 טפחים זה גם בסדר כל עוד לא עובר עשרים אמה. יחד עם זאת יש מצווה לשים את החנוכיה שיראו אותה הרבים למשל בעדן החלון.

האם עדיפה המצווה שהחנוכיה תהיה בתוך ה 10 טפחים, אך לא תיראה ברבים, או שעדיפה המצווה שהחנוכיה תיראה ברבים, אך תהיה מעל 10 טפחים?

תשובה

שלום

עדיף שתראה לרבים.
אולם אם החלון מעל כ אמה מגובה הרחוב, יש להדר ולהדליק גם בכניסה לבית. גם ספרדים.

כל טוב