קיימות עין הרע

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/15 23:00 יא בכסלו התשעו

שאלה

שלום, ברצוני לדעת. האם עין הרע זה אמונה תפלה או שזה בא מהדת ויש לה משמעות רצינית. ואם כן, איך זה בא לידי ביטוי? האם זה שמישהו שואל לדוגמא איפה אבא שלי עובד ואני עונה לו, זה יכול לעשות עין הרע על אבא שלי או משהו שקשור לעבודה שלו? אם יש אמת בשאלותיי איך אפשר להימנע מזה? תודה

תשובה

שלום

עין הרע היא עין הגורמת רע. דהיינו הדגשת מידע שמוביל לקנאה או לגאווה.
אך אם הנאמר הוא מענווה ולצורך, ואת מדקדקת שלא יפגע מכך השומע ולא יקנא, אזי אין בכך חשש.
וזה בחינת יוסף, שלאחר שתיקן דרכיו במצרים נעשה בעל עין טובה על הכל, וממילא עין רעה לא שלטה בו ובזרעו.

כל טוב