הזהר פרשת פנחס של התנועה הרפורמית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 23/11/15 22:59 יא בכסלו התשעו

שאלה

איכשהוא הגיע אליי ספר קטן ובו הזוהר פרשת פנחס אני לא יודע מה לעשות איתו...

אני מתכוון אם לשים בבית כנסת למרות שלהבנתי זה מאוד בעייתי (יטעה אנשים כי רשום שם ממולץ לקרוא וזה מבלי ההגבלות של גיל 40 נשוי ועם ילדים..)

או לא יודע

גם אין לי גישה לגניזה בימים הקרובים

עשיתי חטא שהייתי איתו כמה דקות בבית כנסת כי התלבטתי?

תשובה

שלום

אינני מבין מה הקשר לתנועה הרפורמית.
אם זהו ספרון בהוצאתה יש להשליך לפח. אם מדובר בספר הזהר שלא בהוצאתה, מותר להחזיקו גם אם אין בו אזהרה כתובה שלא לקרוא בו טרם שהאדם ראוי לכך.
כמובן אין ללמוד בו לפני שאתה גדוש ש"ס ופוסקים ובעל מידות מתוקנות.
לגרוס מותר.

כל טוב