הרכבת עצים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/11/15 19:36 י בכסלו התשעו

שאלה

שלום

בחצר ביתי יש עץ תפוז סיני בן כ20 שנה, העץ נקרנה ממשתלה והוא כנראה הרכבה של תפוז סיני על חושחש כמו רוב עצי ההדר.

לפני כשנתיים - שלוש, מצד הגזע ממש נמוך כמעט מהשורש יצא עוד גזע והוא מביא פירות חושחש.

האם אפשר להרכיב את החושחש לפרי הדר אחר או אפילו לכמה (רב בוסתן).

אם לא אז האם אפשר להוריד את כל העץ כולל התפוז הסיני ולהרכיב עליו משהו אחר?

אשמח לנימוק ואם אפשר דרך התקשרות נוספת (מייל) כדי להמשיך בשאלתי.

תודה וערב טוב!

תשובה

בס"ד

שלו וברכת ד

אין להרכיב על הענף שיצא זו פעולת הרכבה חדשה.
כמו כן אין להרכיב על הכנה שהיא חושחש רק תפוז ולא מספר מינים.

אפשר לפנות למכון התורה והארץ )086847325) בדבר עוד פרטים.

בברכת התורה הארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ