צחצוח שיניים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/11/15 08:58 י בכסלו התשעו

שאלה

10330# לגבי הלכה של צחצוח שיניים (ספר אורות ההלכה, עמוד 322, מלאכת שוחט)

האם מותר לצחצח שיניים בשבת עם משחת שיניים בהנחה שאני לא רגיל שיורד לי דם מצחצוח שיניים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העניין נמצא במחלוקת - יש מתירים ויש אוסרים.

מותר לצחצח שיניים בשבת, כדי לנקותם ולהסיר ריח רע. וכן מותר להשתמש במי פה, כדי לתת בפה ריח טוב. אבל במשחת שיניים נכון שלא להשתמש, כשם שאין משתמשים בסבון.

ואמנם יש שאסרו לצחצח שיניים בשבת, מפני שחששו לאיסור סחיטה במברשת, ולהוצאת דם מהחניכיים, ולשבירת קסמים במברשת. אולם העיקר להלכה שמותר לכתחילה לצחצח שיניים במברשת, ורק במקרה שקרוב לוודאי שהצחצוח יוריד דם – אסור לצחצח שיניים
(מתוך הרב א. מלמד)
עיין בהרחבה
http://ph.yhb.org.il/01-14-07/