אורז בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/15 04:23 ד בכסלו התשעו

שאלה

שלום לרב. התחתנתי ב"ה לפני פחות משנתיים עם אישה נהדרת ממוצא אפגני. אני ממוצא אשכנזי. לאשתי שתחי' חסר מאד האורז בפסח. אצלה בעדה האורז הוא מאכל מאוד מאוד בסיסי. האם יש אפשרות להתרת נדרים מצידי כדי שנוכל לאכול אורז בפסח? אם אם אפשר: כיצד עושים זאת? (אם אפשר בכלל) תודה לרב וברכת חורף בריא.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפי הרב עובדיה יכולה האישה להמשיך לאכול אורז בבית הוריה. אבל לא בביתכם. לך בוודאי אסור לאכול אורז.
עיין בהרחבה
http://halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=351