הכשר הרב רובין על מוצרי חלב

חדשות כיפה רבני כושרות 15/11/15 20:31 ג בכסלו התשעו

שאלה

שלו' רב,

האם בהכשר הרב רובין למוצרי חלב מסתמכים בהשגחה על חליבה בשבת על מצלמות, כפי שמקובל בהכשר ועדת מהדרין של תנובה, או שהם נוקטים בשיטת בד"ץ העדה החרדית שלא להסתמך על כך?

תודה ויישר כוחכם

תשובה

1. ביום חו"ל- המצב בארץ היא שבכל מקום הגוים חולבים. ולכן יש משגיח "נכנס ויוצא" כדי שהחלב יחשב כ"חלב ישראל"
2. חלב שנחלב בשבת- כל הפעולות נעשות אך ורק על ידי גוים וזה מפוקח על ידי מערכת של מצלמות שמכסות את כל הרפת ואת כל מערכת החשמלית והמכלים וכו'.

נ.ב.- נראה לי שנפלה טעות בנוסח של שאלך. לכאורה יש סתירה , כי פעם כתבת שהעדה סומכים על מצלמות ופעם שהם לא סומכים על מצלמות.