ציצית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/15 14:32 ג בכסלו התשעו

שאלה

בס״ד

ברוך השם התחלתי לשים ציצית אך יש לי ציצית בד, אני רוצה בלי נדר לקנות ציצית צמר והשאלה היא איזה ציצית כדאי לקנות עבה או דקה או שיש גם בינונית? כי אני מתכוון ללבוש אותה גם בשבת וגם בחול ולפי מה שהבנתי בשבת עדיף שהציציות יהיו עבות. תודה עזרתם לי מאוד מאוד באתר הזה באמת אין לי מילים לתאר כמה אני מודה לכם כבר כמה שנים של החזרה בתשובה שלי יש לי הערכה רבה כלפי כל אחד ואחד מהאתר

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא, וההחלטה ללבוש ציצית, שהיא ה״מדים״ המיוחדים של עם ישראל - היא מעשה נכון וראוי. יישר כוח.
אני לא מכיר הבדל בין שבת ובין חול, ובוודאי שאין הלכה כזו, הקובעת כי הציצית שונה. אפשר ששמעת משהו מתורת הקבלה על הנושא הזה, אולם זה לא מחייב מבחינה הלכתית.
אתה יכול לקנות אפוא איזה ציצית שמתאימה לך.

כל טוב