מדרשה או לבד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/11/15 06:37 ג בכסלו התשעו

שאלה

שלום רב,

בשעה טובה התחלתי בתהליך של חזרה בתשובה

התהליך הנפשי התחיל לפני עשור אבל עכשיו התחלתי במעשים

אני יודעת שאני אתחתן בסיום התהליך ורציתי לדעת

האם כשזה יגיע לשם יסתכלו עלי שונה אם אעשה את התהליך לבד או אם אלמד במדרשה?

יש לי פשוט חברה שחזרה בתשובה והייתי מעדיפה לעבור לגור לידה וללמוד בעזרת קהילת הנשים שם שמאוד שמחות לקבל אותי ולעזור לי

אבל אני חוששת שזה יצור רושם שלא למדתי מספיק..

שבוע טוב,

נועה

תשובה

שלום וברכה וברוכה הבאה.

אם הייתה נוסחה לחתונה - בוודאי היית יודעת עליה, והיינו יודעים כולנו, ולאור כך היינו בונים את החיים שלנו.
אולם, אין נוסחה כזו.
אין נוסחה הקובעת שדרך מדרשה טוב יותר, ואין נוסחה הקובעת שקהילת נשים טובה יותר.
על כן, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא לעשות את מה שאת נוטה לקראתו, שעושה אותך שמחה, ושאת חשה שאת מתקדמת שם, ומקבלת מענה לצרכים שלך.
ואם קהילת הנשים התומכת היא הדרך - אדרבא, זה יהיה הדבר הטוב ביותר לעשותו, ודרך שם תוכלי לפלס את הדרך שלך.

כל טוב והרבה שמחה