קולגן

חדשות כיפה רבני כושרות 14/11/15 22:56 ב בכסלו התשעו

שאלה

האם יש קולגן כשר ? איזה ?

תודה רבה

תשובה

קולגן הוא חומר עשוי מעצמות, סחוס וכו' של בעלי חיים. כמובן שזה מהווה בעיה הלכתית קשה של טריפות ונבילות או של דג טמא ועוד'. אבל כמובן שיש אפשרות הלכתית לעשות אותו כשר ואף כשר למהדרין.
נקודה חשובה להדגיש- יש גופי כשרות שנותנים עליו כשרות למרות שהוא עשוי ממש מטריפות ונבילות. הסיבה שהם מתירים קשורה לתהליך ליצור כפי שאפשר לראות בלינק זה
http://www.greatlakesgelatin.com/business/docs/KosherCert2013.pdf
במידה ומדובר על כדורים לרפואה אז כאן חלק מהפוסקים הקלו והתירו- אבל זה בתנאי שזה "תרופה בדוקה" לדבר שהוא מוגדר כ"חולי אמיתי" ולא עוד סתם "תוסף מזון" . ויתכן שיש גופי כשרות שיתנו על הכדורים הללו הכשר למרות שהם מטריפות ונבילות בגלל שהם סוברים שזה תרופה.