מלאכת בורר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/15 08:44 ל בחשון התשעו

שאלה

10306# בספר אורות ההלכה, עמוד 294, הלכה יז, מדוע הוזכר בהלכות של מלאכת בורר שמותר להחזיר ספרי תורה של הקהל המפוזרים בבית הכנסת למקומם.

שאלות:

1. הרי לא מדובר בכל מקרה על מעשה בורר, כי הפעולה היא לא הפרדה אלא כינוס.

2. האם בביתי מותר לי להוציא ולהכניס ספרים שונים לארון הספרים כשאני לומד בשבת? אם לא, מה עושים כדי ללמוד מספרים בשבת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. הכוונה היא להחזיר כל ספר למקומו: לאסוף את כל החומשים ולהחזיר למדף החומשים ולאסוף את כל הסידורים ולהחזיר למדף של הסידורים. זה סוג של ברירה.

2. וודאי מותר לך להוציא ולהחזיר כל ספר בפני עצמו למקומו.