מלאכת טוחן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/15 08:43 ל בחשון התשעו

שאלה

10308# בספר אורות ההלכה, עמוד 296, מלאכת טוחן, הלכה ו, נאמר "אסרו חכמים לחולה שאינו מצטער כל כך לקחת תרופות בשבת, שמא כשלא יהיו לו סממנים שחוקים לרפואה מערב שבת, יבוא לשחוק סממנים, בחשבו שלצורך רפואה מותר, ונמצא מתחייב משום טוחן".

שאלה: אסבר להסבר הכלה זו בשפה פשוטה. אני לא מכיר את המונחים לשחוק סממנים, סממנים שחוקים וכד'.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

סממנים יכולים להיות עלים או ענפים יבשים שמהם מכינים אבקה של תרופה.
החשש הוא שמישהו יטחון את העלים והענפים לאבקה כדי שהחולה יוכל לבלוע אותם.