השכלה וזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/11/15 23:38 כט בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

כרגע אני בת 23, לקראת סיום לימודי תואר ראשון. במקביל (לפני כשלושה שבועות) התחלתי לימודי תואר שני, אך מאז עולה בי המחשבה שאולי זה לא מתאים לעכשיו, מכיוון שקיים חשש שאני יוצרת פער בהשכלה עם בן זוג לעתיד וזה עלול ליצור בעיות וחלילה לצמצם אפשרויות בחירה. אני לא רוצה לפספס את השלב הזה בחיים שהוא חשוב למציאת שידוך להקמת משפחה. ברצוני לשאול את הרב מה דעתך בעניין זוגיות והשכלה?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

את לא צריכה לחסום את עצמך מלהתקדם בגלל חשש זה,

בניית קשר טוב לא קשורה להשכלה אקדמאית,

אלא לכישורים בין בני אדם,

אשה יכולה להיות בעלת תואר שני והבעל ללא השכלה אקדמאית ולבנות זוגיות טובה,
אם לא מתנשאים ויודעים להעריך נכון את הסגולות של בן הזוג.

בברכה,

דני ארגמן