דברי תורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/11/15 20:40 כח בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

כידוע לי, אין לחשוב ולהרהר בדברי תורה (מכל סוג) בזמן שירותים מסיבת טומאה. אך אני לא מבינה מדוע? דווקא בשרותים, אנחנו מבינים כמה המכונה שנקראת אדם משוכללת - מוציאה את כל הפסולת ואת כל מה שהיא לא צריכה בשניות/דקות ללא כאב, או מכשירים למינהם. לדוגמא אם אכלנו משהו לא טוב ויש קילקול כיבה, אז יש הקאות שגורמות לכאבים והרגשה לא טובה, לעומת זאת - הליכה לשרותים אינה מכאיבה כלל. ומרוב שאנחנו רגילים אליה, לא מחשיבים את הפעולה זו לנחוצה. אז אם ככה למה בשעת הצרכים אסור לחשוב "וואו איזו מכונה משוכללת ברא ה' "?

תודה מראש והמשך יום טוב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החשיבות והיעילות של מערכות ההפרשה מקבלת הערכה רבה והודיה בברכת 'אשר יצר'.
ההסתייגות מהמקום היא מאותה סיבה שאת לא מקבלת אורחים בשרותים ולא פועלת שם בצוותא עם חברים כי
יש שם חשיפה של אברים צנועים וריחות לא נעימים.
לימוד תורה הוא סוג של מפגש עם הקב"ה - ואין ראוי לפגוש את הקב"ה במקום שאינו מכובד.