לדמיין מחלות לשם זיכרון טוב יותר

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/11/15 14:46 כד בחשון התשעו

שאלה

שלום,

אני מודע לכך שהשאלה אולי תישמע מעט מוזרה אבל היא רצינית לחלוטין. אני סטודנט לרוקחות וצריך לזכור המון המון פרטים על מחלות ובעיקר על תרופות. יש לי דרך לזכור דברים ע"י דימויים מסוימים(מצחיקים/מוזרים) שמכניסים את העניין עמוק למוח. שאלתי היא האם ניתן לדמיין אדם יהודי(שאני מכיר אישית או לאו דווקא) שחולה במחלה מסוימת או שאני נותן לו תרופה מסוימת ולהיעזר בכך בלימוד למבחן למשל? אשמח לשמוע מקורות לעניין כי האמת שאפילו לא ידעתי היכן להתחיל לחפש.

תודה מראש!

תשובה

שלום

אין איסור.
אולם ודאי מצד טהרת המחשבה והעין הטובה, עדיף להמעיט בכך.
יש מקום להעדיף דמיון על עצמך כחולה מאשר אחרים, וכעין מה שמצאנו שמשה לקה בעצמו בצרעת ובבהלת הנחש כחלק מההכנה לקראת האות שיעשה במצרים. ואף ששם היה גם צד עונש על הדיבה, ודאי גם אתה תוכל למצוא על מה יכפר הדמיון המצער הזה. יש בזה דרכי תשובה לחשוב על יום המיתה וכפי שמופיע בחז"ל מספר פעמים.
ועדיף לדמיין מתן תרופה לחולה מאשר לדמיין רק את החולה.

כל טוב