תרומות ומעשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/11/15 10:52 כב בחשון התשעו

שאלה

רכשנו לאחרונה בית ובו קיימים עצי פרי שפירותיהם הבשילו בשנת השמיטה.

כדי לאכול מפירות אלו האם עלי לבצע הפרשת תרומות ומעשרות רגילה?

או משהו נוסף בשל שנת השמיטה?

תודה מראש

רונן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הפירות של שנת השמיטה הם הפקר, ולכן אין בהם חיוב תרומות ומעשרות, אמנם כל זה הוא רק אם התקיימו ג' תנאים, והם:

בפירות שגדלו בארץ ישראל.

בפירות שהם בבעלותו של יהודי.

שהיהודי הפקיר את פירות שדהו.

יהודי שלא הפקיר את פירות שדהו, חייבים הם בתרומות ומעשרות, אמנם בלי ברכה.

בפירות של גוי שגדלו בארץ ישראל ישנה חלוקה, והיא:

אם גמר המלאכה (מירוח) נעשה ע"י גוי: הפירות פטורים מתרומות ומעשרות.

אם גמר המלאכה (מירוח) נעשה ע"י יהודי: הפירות חייבים בתרומות ומעשרות, אך בלי ברכה.

פירות, ירקות ותבואה של אוצר בית דין חייבים בתרומות ומעשרות, אך בלי ברכה.

מתוך
http://www.hidabroot.org/he/article/78260