מקרר בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/11/15 09:01 כ בחשון התשעו

שאלה

התחלתי לשמור שבת לאחר החגים

כל שבת יותר ויותר

הדבר שמציק לי זה המקרר שקנינו לפני מספר שנים ואין לי מתג לכיבוי האורות

מהשרות של המקרים מבקשים המון כסף מעל 500 שקל עבור המתג ואין באפשרותי כרגע היות ואני לא עובדת

בנתיים אני מבקשת מהילדים או מבעלי ואני יודעת שזה אסור

אני חייבת להכניס את האוכל שלא יתקרר ולהכיל את המשפחה .

מה אני אמורה לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

ברוב מוחלט של המקררים אפשר להוציא את המנורה לשבת, או להדביק נייר דבר על המתג בשבת.
יש לזה פיתרון פשוט, אלא שאיני יכול לתאר לך אותו כי אני לא מכיר את המקרר שלך, ואת כל סוגי המקררים.
כדאי אפוא לפנות לשכן דתי שמכיר את הדברים השונים ויוכל להראות לך טכנית כיצד לעשות זאת.

כל טוב