נפילה כלכלית בגלל שיפוץ כנסיה בהר הזיתים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/11/15 12:05 יט בחשון התשעו

שאלה

לכבוד הרב

בעבר שאלתי את הרב אם מותר לי לשפץ את הקומת הצלב הענק והפעמון בכנסיה הגדולה ליד הר הזיתים, והרב אמר שאסור לפי ההלכה.

אבל התפתתי, הם הציעו סכום גדול, ופועלים שלי שיפצו את המקום למרות זאת. היה מה לתקן, ותיקנו.

מאז השיפוץ, כל הכסף שקיבלתי מהם הלך לאיזה נפילה עיסקית רצינית, ואני חושש שזה ימשיך.

מה לעשות?

*

תשובה

שלום

הלא אמרנו שהדבר אסור, וגם הוזהרת שאין ברכה שורה במי שנוגע בע"ז ומסייע לה.
לא משחקים עם התוה"ק ולא משתמשים בה היכן שנח וזונחים אותה היכן שפחות נח. וודאי באיסור העיקרי בה שהוא ע"ז, שמצוות רבות ענפים לה.

עליך לעשות תשובה לתיקון.
להתוודות לפני ד´, להתחרט בלב שלם, להבין היטב מדוע אסור לחזק ע"ז בארץ ישראל. ולקבל על עצמך ברצינות שלא לשוב על כך.

במקביל את הכסף שהרווחת משיפוץ הע"ז תתרום לצדקה. אפשר בהדרגה מעט מעט כפי יכולתך.

ברכה והצלחה