חיל המודיעין

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/10/15 22:59 יח בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

מזה זמן רב שאני רוצה להתגייס לחיל המודיעין. לפני זמן קצר התבררה לי בעיית הצניעות שיש בחיל זה (בנים ובנות עובדים יחד במשרד וכו') ומכיוון שכך אני תוהה אם בכלל אוכל לשרת בחיל זה.

נוסף על כך רציתי לשאול האם פתרונות כמו מסלולים חרדיים בחיל המודיעין (אף על פי שלע"ד אתרום בהם פחות) יהוו פתרון מתאים? או שמא עלי להתגייס רק לחיל קרבי (אף על פי שלע"ד אתרום בו פחות? האם יש כלל עניין לברר לגבי מסלולים ספציפיים בחיל או לדחות את כל המיונים על הסף?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,
לגבי שירות צבאי בחיל מודיעין.
אם כפי שאתה כותב, ישנה בעיית צניעות בשירות בחיל מודיעין ניתן ללכת למסלול שבו אין בעיית צניעות.
אינני רואה סיבה להימנע מללכת למסלול שירות במסגרת חרדית.
אין ספק שגם במסלולים אלו תורמים רבות לטובת המדינה.
בהצלחה רבה,
הלל