כתמים על מגן תחתון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/10/15 21:02 יח בחשון התשעו

שאלה

שלום,

אשתי נוטלת גלולות וראתה כתם אדום במהלך הימים הטהורים (כשבוע אחרי הטבילה)על מגן התחתון. האם זה כתם שאינו מצריך ספירה וטבילה מחדש בגלל שהוא על מגן תחתון? או שצריך לספור מחדש?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

בדרך כלל כאשר נטילת גלולות גורמת לדימום, זו תופעה הורמונלית ולכן היא מטמאת את האישה.

אך מכיוון שאשתך ראתה כתם על מגן תחתון נחלקו בזה הפוסקים כיצד יש לדון אותו:
לדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל והרב אשר וייס שליט"א - מגן תחתון אינו מטמא מכיוון שהוא חד פעמי.
לעומתם, לדעת הרב וואזנר זצ"ל מובא בספרו שיעורי שבט הלוי, הרב יוסף שלום אלישיב זצ"ל, והרב מרדכי אליהו זצ"ל - מגן תחתון מטמא, מכיוון שיש לו שימוש של חשיבות שהוא מגן על בגד רב פעמי (התחתון).

למעשה, אין לכם רב קבוע שאתה פוסקים לפיו, אם יש צורך גדול - ניתן להקל בזה, ולסמוך על הפוסקים המקלים בעניין.

אך אם אין לכם צורך אישי להקל בעניין, מציע שתעשה האישה בדיקה פנימית (כמו שעושים בשבעה נקיים) ואם הבדיקה נקייה תנהג בטהרה, ואם הבדיקה לא נקייה ניתן לאסור.

במקביל, מציע לבדוק אפשרות לכדורים אחרים, שלא יוצרים דימומים באופן כזה.

בברכה רבה
הלל