קריאה לתינוק בשם חמי (שבחיים)

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 31/10/15 20:11 יח בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

בע"ה אני עתידה ללדת בן בעוד כחודש וחצי, לאחר שב"ה יש לנו ילדה בת שנתיים.

אנחנו בהתלבטות גדולה לגבי שם לבן.

אקדים ואומר כי אני באה ממשפחה ממוצא אשכנזי, ובעלי בא ממשפחה בה אמו ממוצא אשכנזי ואביו ממוצא ספרדי (סוריה).

בעלי קרוי על שם סביו ז"ל, כשעוד היה בחיים.

וזהו מנהג שיש אצלם לקרוא לבן הבכור בשם הסב שיאריך ימים.

במשפחה של בעלי רוב דודיו/בני דודיו לא הקפידו במנהג זה.

בעלי העלה רעיון אולי נקרא לבננו כשם אביו...

העניין שלביתנו הראשונה לא קראנו על שם אמו... אלא שם יפה בעל משמעות טובה שהתחבר לנו לתקופה בה נולדה ולמה שחווינו.

ואני לא כ"כ הייתי רוצה להתחייב לכל הילדים בע"ה לקרוא בשמות של משפחה... ואם נקרא לבן כשם אביו, נצטרך אולי בע"ה בבנות הבאות לקרות בשם אמו גם?...

ועכשיו, לגבי ההתלבטות הנוכחית -

בע"ה אני אמורה ללדת בחג החנוכה, והיות ולאביו של בעלי קוראים אורי (URI), הייתי מעדיפה לקרוא לבן שלנו אורי (ORI), שזה אותו רצף האותיות של URI, ואז כשם שני אולי גם עזרא - כמחווה לשם האמיתי של חמי...

האם זה מותר שם שמאוד מזכיר ומתכוון אליו ולא השם של חמי עצמו,

האם זו עדיין נחשבת סגולה לאריכות ימים של חמי?

אני לא בטוחה איך אביו יקבל זאת, אביו אדם מאוד דעתן...

ולכן בעלי לא רוצה לערב אותו בהחלטת השם אלא פשוט שנציב זאת כעובדה.. (זה גם משהו שקצת קשה לי לקרוא בשם הילד כשם חמי- שהוא אדם עם אופי מעט נוקשה... אז ככה אם משנים קצת את השם זה נראה לי יותר מתאים, מה גם שהשם אורי מתאים גם לחג החנוכה)

אשמח לדעת הרב...

תשובה

שלום וברכה,
ראשית אקדים בתפילה שתזכו ללידה קלה ובריאה.

לגבי נושא השמות של ילדים.
ההחלטה נמצאת אצלכם. אתם ההורים, ואתם רשאים להעניק לבנכם את השם האהוב עליכם, שמבטא את המסרים הרוחניים שאתם רוצים להעניק לו.

לגבי הסגולה לאריכות ימים, היא לא צריכה להיות מניעה להחלטה שלכם, משום אין זו ממש סגולה, אלא מנהג יפה של יוצאי ספרד.

מעבר לכך, הרעיון של שינוי השם "אורי" בניקוד שונה הוא בהחלט אפשרי. יש בו ביטוי לאזכור שם חמיך. אך קחו בחשבון שייתכן שחמיך לא יאהב את השינוי הזה, ואולי יצא שכרכם בהפסדכם.

לסיכום, אם אתם אוהבים את השם אורי ORI , תקראו לו כך. וחמיך יאלץ לקבל זאת בין אם ישמח ובין אם לא.

בתפילה ללידה קלה, וריבוי שלום בתוך המשפחה.
הלל