שם לבן זכר, בניה וצוק איתן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/10/15 16:44 יז בחשון התשעו

שאלה

שלום,

אנו מצפים לבן זכר בע"ה

בעלי מאוד רוצה שהשם השני יהיה - שאול ,

על שם סבא שלו מצד האמא ז"ל, מתוך כבוד למשפחה וכי היה קרוב אליו.

יש לציין שהוא נפטר בגיל מבוגר מ"המחלה" (שלא נדע).

האם מומלץ להוסיף שם שני?

לגבי השם הראשון אנחנו חושבים על בניה,עידו,לביא

איזה מהם מומלץ יותר

והאם אחד מהם מומלץ יותר בשילוב עם שאול כשם שני

שאלה אחרונה- לגבי השם בניה, בעלי התלהב מהשם הזה לאחר שהיה חייל שהשתתף במבצע צוק איתן והוא נהרג במלחמה

אני חוששת שזה מסוכן לקרא בשם של מישהו שנפטר בגיל צעיר

ומצד שני מדובר בשם יפה שלא חייבים לייחס דוקא אליו...

סליחה על כל הבלבולים

תודה מראש על העזרה

תשובה

שלום

יהי רצון שתהיה לידה קלה ובטוחה לך ולעובר.
אין בעיה לקרוא על שם סב שנפטר בגיל מבוגר, גם אם נפטר מסרטן. כך דרכו של עולם.
אפשר להוסיף שם שני אך אין בזה צורך בפני עצמו.

כל השמות שכתבת ראויים. אפשר לקרוא לתינוק על שם בניה שראל הי"ד, משום שמדובר במסירות נפש על כלל ישראל וזו זכות ולא סימן רע להקרא על שמו. וכפי שמצינו שמו של ר' עקיבא איגר, על אף שר' עקיבא בן יוסף נהרג בידי רומי.

על כל פנים, טוב לכוון בקריאת השם בברית בעיקר כוונה עצמית של משמעות המילה (כגון בניה- בן יה) ופחות להתמקד בזכרון על אדם אחר.

כל טוב