ברכה על נרות שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/10/15 20:18 טז בחשון התשעו

שאלה

שלום לכב' הרב,

אני מדליק את נרות השבת בבית

מכיוון שאני מגיע פעמים רבות לשבת "עם הלשון בחוץ" שאני מדליק את הנרות אני תמיד חושש ששכחתי לעשות משהו

האם אני כגבר יכול לברך על הנרות ולבצע מלאכה לאחר מכן ואם כן כמה זמן לפני השקיעה.

בית הכנסת שבו אני בד"כ מתפלל אומרים מזמור שיר ליום השבת בסביבות צאת הכוכבים

רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

עקרונית, ניתן להתנות.
אלא שזה גורם לתקלות רבות, גם בשל העובדה שלא שמים לב שמסתיים זמן תוספת שבת ומגיע זמן שבת עצמו, ועדיין עושים דברים אסורים.
ולמה אפוא לא להפוך את הסדר, ולנסות להגיע לשבת לא ברגע האחרון ? או להמתין עם הדלקת נרות עד כשתי דקות לפני השקיעה (כדי שתהיה תוספת שבת), ולא להדליק ולהתנות שזה הפיתרון הפחות טוב ?

כל טוב ויישר כוח