פעולות לפני שחרית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/10/15 20:00 טז בחשון התשעו

שאלה

שלום לכב' הרב,

ברצוני לברר האם ניתן לפני תפילת השחרית:

1. לכתוב

2. להקליד

2.לסכם בכתב או להקליד דברי תורה

3. לגהץ חולצה למרות שיש לי חולצה מגוהצת ברם השתמשתי בה מס' ימים ואני רוצה להחליף

4. לזרוק זבל שאמרתי שאזרוק בערב אבל לא עמדתי בכך.

5. ללכת לבית כנסת במקום לנסוע אליו וזאת מטעמים של כושר

6. להתקלח אם לא הספקתי ערב לפני

רוב תודות

תשובה

שלום וברכה

ההלכה אינה נכנסת לפרטים אלה אלא קובעת כלל שאין לעשות דברים לפני התפילה. יש כמובן מצבים יותר מורכבים (מניין קבוע בשעה מאוחרת מעט יותר כשקמים לפני התפילה וכדו'), אולם זה העיקרון היסודי.
ואת ההתאמה אתה צריך לעשות למצב בו אתה נמצא, לאמור: אם אתה לדוגמה קם מוקדם והתפילה קבועה אך מאוחרת יותר - אפשר לומר ברכות השחר ולעשות דברים שהם קשורים לקודש (כמו כתיבת דברי תורה) או צורך חיוני עכשיו (רצון להחליף חולצה, מקלחת) וכדו'.
והכל לפי המצב.

כל טוב