מערכת זוגיות מחשידה של חברה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/10/15 14:35 טז בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום.

שאלתי נוגעת ליחסי חברות. מה מותר ואסור בהלכה בנוגע למערכת יחסים זוגית מחשידה של חברה.

הסיפור הוא כזה: חברה קרובה שלי יוצאת מזה מספר חודשים עם בחור חוזר בתשובה. לטענתה הקשר מתקדם יפה והיא רואה אותם מתכווננים לחתונה.

יצא לי לפגוש את הבחור הזה עם החברה שלי ועל פניו הוא נראה אדם נחמד וטוב. נראה שהם מסתדרים.

הבעיה החלה כאשר גיליתי על הבחור הזה בטעות משהו מחשיד מעט. בעלי ואותו בחור לומדים באותו מוסד. בעלי הציע לבחור ההוא טרמפ. במהלך הטרמפ בעלי שם לב שלחבר של חברה שלי נפל מהכיס קונדום. בעלי טוען שלא בטוח שהבחור שם לב כי "נתפס בקלקלתו".

שאלתי היא האם לספר על כך לחברתי (דתייה מבית)? עד כמה מותר או מומלץ להתערב במערכות יחסים כאלה כשעולה משהו מחשיד?

עלתה לי המחשבה שאולי הבחור הזה אכן עשה תשובה ושרצונו הוא להקים בית נאמן בישראל ושזו רק מזכרת לא נעימה מ"הימים ההם"... אבל מה אם לא?

אשמח למענה כי אינני יודעת איך לנהוג. אני לא רוצה להרוס סתם ח"ו. אך מצד שני, זו חברתי הקרובה ואני לא רוצה שתנוצל או תיפגע.

תודה מראש על המענה ושבת שלום.

תשובה

שלום

אמנם יש לדון לכף זכות, אך למיחש מבעי.
לכן יש לומר לחברה את האמת בדיוק כפי שבעלך ראה וללא פרשנות, ולתת בידיה את הבחירה כיצד לנהוג עם הבחור.
אפשר לבקש ממנה שלא תאמר לו מניין שמעה על כך.

ובזה תקיימו מצוות ואהבת לרעך כמוך, ולא תעמוד על דם רעך.

כל טוב