סליחות בחודש אלול

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/10/15 12:17 טז בחשון התשעו

שאלה

מדוע לאחר שאומרים סליחות בחודש אלול צריך עוד הפעם להגיד תחנון בשחרית? (יום טוב הסביר לי שבתפילת שחרית לא מדובר על תפילה לתשובה כמו בסליחות אלא לכיסופים/ן (לא ממש הבנתי את כוונתו)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אמירת הווידוי ונפילת אפיים מתאימה מאוד לתכלית של הסליחות: לשוב מעוון ולהתחרט על עבירות.

כפי שאומרים ווידוי גם בשחרית וגם במנחה ולא מסתפקים בווידוי אחד, כך הווידוי של סליחות לא בא במקום הווידוי בתפילה.