מינוי שליח לחתונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/10/15 11:17 טז בחשון התשעו

שאלה

שלום,

שמעתי שיש דבר כזה של מינוי שליח לדבר מצווה,והביאו דוגמה על אישה שמתחתנת ויכולה למנות את חברתה שתעבור את הטקס במקומה מתוך כוונה שהיא מתחתנת ולא השליחה.

אשמח למקור על עניין זה,ועל ביאור. העניין קצת תמוה בעיקר על עניין כמו זה.

תודה!

שירה.

תשובה

שלום

האיש עושה שליח לקדש, והאשה עושה שליח לקבל קידושיה.
השליח הוא כיד ארוכה של המשלח (ויש עוד סברא שהשליח בעל יכולת עצמית). כל זאת בכסף או שטר, אולם לא בקידושי ביאה. וגם לא בנישואין אלא בקידושין בלבד.
המקור בגמרא מס' קידושין עייני שם, ובשו"ע אה"ע הלכות קידושין.

כל טוב