גמרא מחכימה "איזהו עשיר..."

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/10/15 18:11 יד בחשון התשעו

שאלה

שלום הרב!

אם לרב יש זמן לענות על השאלות זה ממש יהיה נחמד. (אם לא פעם אחרת)

א)האם גמרא מחכימה? (אשמח לפירוט - מקור / הסבר כלשהו...)

ב)איך אפשר לקיים "איזהו עשיר השמח בחלקו"?

השאלה נובעת אולי מחוסר השלמה עם היכולות שהקב"ה נתן לי (למרות שאני יודע שהקב"ה נתן לי המון כוחות ב"ה...אבל קשה לי קצת להפנים שלכל אחד יש תפקיד אחר לעשות בעולם. אולי זה שורש הבעיה...) - אני לא טמבל ויש שיגידו שאני כן חכם ("אין הנחתום") אבל הייתי מעדיף להיות יותר חכם ^^

תודה רבה רבה! אתם עושים מלאכת קודש בעזרה ליהודים.

יום טוב

תשובה

שלום

א.כן, שנאמר עדות ד' נאמנה מחכימת פתי. מוסיפה חכמת ד' באדם, וגם מתקנת את המחשבה שתהיה זכה יותר ולא עכורה.
ב.כפשוטו, לשמוח בתפקיד שד' נתן לך. בכל דרכיך דעהו, דהיינו בכלים ובאופי המיוחד שד' חנן אותך בו. אם יש בך חכמה, בלימוד. אם יש בך כח מעשי, בחסד. וכן הלאה. לא לרעות בשדות זרים ולקנא.

בהצלחה