חזרה מהחטאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/15 16:40 י בחשון התשעו

שאלה

שלום, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני יהודי שלאחרונה מחתזק, מתחיל לעשות מצוות לשמור שבת ולפעמים גם לומר תורה באינטרנט. לא נעים לי לדבר על הנושא הזה אבל אני רוצה לחזור בי מחטאיי אז אני אשאל בכל זאת. קראתי לאחרונה על הוצאת זרע לבטלה, ואני חושש שבעברי חטאתי בנושא זה והיום אני מאוד מאוד מתחרט שעשיתי זאת. אז רציתי לשאול כמה שאלות:

1. מה בן אדם צריך לעשות בשביל לחטוא בחטא זה?

2. איך אפשר לכפר על חטא זה?

3. שמעתי שאפשר לכפר עליו בתיקון הברית. מה זה תיקון הברית? איך צריך לקרוא אותו? מתי צריך לקרוא אותו?

.3. האם אחרי שאקרא את תיקון הברית אכפר על מעשיי ודיני יהיה כמי שלא חטא בכך ושמר על הברית?

4. קראתי שצריך גם לעשות וידוי אז רציתי לשאול- איך עושים וידוי?

מאוד אשמח אם תענה לי..... ניסיתי לחפש תשובה באינטרנט אך מצאתי המון תשובות שונות ואני לא ידעתי מה לעשות אז החלטתי לפני אליך, כי אני מאמין שאתה בטוח תוכל לתת לי תשובה אמינה.

אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי כי זה ממש חשוב בשבילי, כי אני רוצה לכפר על חטאיי ולהשתנות. תודה רבה ותזכה למצוות!!!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוך הבא לעולם ההתחזקות.
טוב אתה עושה שאתה רוצה להתקדם ולהתחזק.
הדרך הטובה ביותר היא בראש ובראשונה לנסות ולהפסיק לעשות דברים לא ראויים ואסורים.
ואת הווידוי פשוט אומרים במילים שלך מול הקב"ה: "בעבר עשיתי כך וכך... ואני מתחרט על כך... ומקבל על עצמי לעזוב את זה וללכת בדרך אחרת".
כך עושים תשובה בצורה הבסיסית ביותר, וזה הדבר הנכון לעשות, ואין כפרה גדולה יותר מאשר להיכנס לעולם התיקון והתשובה.
יש הנוהגים ללכת גם בדרכו של רבי נחמן מבראסלב ולהגיד את ה"תיקון הכללי" (http://www.breslev.org/read.php?book=148