עצה לשמירת נגיעה במקום מעורב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/10/15 08:16 ז בחשון התשעו

שאלה

שלום, אני בת 16 ועובדת במקום מעורב, רציתי לשאול איך אפשר לשמור נגיעה במקום מעורב ? הבנים נוגעים לפעמים ולא נעים לי .. אני לא יודעת כל כך איך להגיד שאני שומרת נגיעה,.

אשמח אם תעזרו לי

תשובה

שלום וברכה לשואלת:)
סחטין על הרצון היפה הזה שלך!
במצב כמו שאת מתארת- עבודה במקום מעורב, אני חושבת שצריכים להיות החלטיים ונחושים.

דבר ראשון, כדאי לתת לאנשים מסביב להבין מה את רוצה:
רתיעה מהנגיעה, נתינת הרגשה שאת לא מעוניינת בנגיעה. בעיקר שפת גוף.

דבר שני, לשים את זה על השולחן ולהגיד "אני אשמח אם לא תיגע בי, אני שומרת נגיעה" (כמובן בנעימות)
שמירת נגיעה כיום היא דבר נפוץ, אנשים מכירים את המושג ומכבדים זאת. התגובות שאת יכולה לקבל יכולות להפתיע אותך לטובה!

אם לא נעים לך להכריז בקולי קולות או לומר זאת בקול או אפילו לומר לאנשים מסוימים בשקט, תיגשי לאחד האנשים הקרובים אלייך שם ותסבירי לו או לה, ואולי אפילו תבקשי עזרה בכך. הוא או היא יכולים להיות השגרירים שלך וכשהם רואים שמשהו מפריע לך, הם יעירו למי שצריך.

זה קשה להעיר וזה קשה לייבש אנשים שבסך הכל נוגעים מתוך הרגל או סתם סחבקיות, אבל זאת בדיוק "השמירה" על עצמך, הדיוק בדברים ובמקומות הקטנים.

[תזכרי שזה לא מקטין אותך, להפך, זה רק מגדיל ומעצים את מי שאת! את לא כמו כולם, את מיוחדת...]

מקווה שהועלתי, ובכל מקרה, מוזמנת תמיד לפנות למייל!
בטוחה בהצלחתך! ומעריכה את הכוח!
אפרת
f_ei@walla.com