כשרות של חברת ''טבע דלי''

חדשות כיפה רבני כושרות 19/10/15 22:02 ו בחשון התשעו

שאלה

כבוד הרב, שלום

מבקשת לברר לגבי כשרות המוצרים של חברת "טבע דלי" זו חברה שמייצרת תחליפי בשר טבעוניים על בסיס הצומח.

הכשרות היא כשרות רגילה בהשגחת רבנות דימונה.

ממה שהבנתי, אנשי קהילת הכושים העבריים בדימונה לוקחים חלק בייצור, האם יש לסמוך על הכשרות הזו?

תודה רבה

תשובה

1. ככלל, כל כשרות רגילה היא משהו אחר. צריך לדבר עם הרב נותן הכשרות על המוצר. יש לספר לו איזו רמת כשרות את שומרת, ולשאול אותו האם זה מתאים לך.
2. כמעט בכל מקום גוים עובדים בייצור מזון. בשביל זה יש משגיח בייצור, כדי שהכל יתבצע ע"פ ההלכה.