קיום יחסי אישות ללא מקווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/15 10:32 ו בחשון התשעו

שאלה

לאחר הלידה הרביעית לפני כחצי שנה ,אישתי החליטה שהיא אינה מעוניינת לעשות מקווה, לאחר שלושה חודשים איכשהו הצלחתי לשכנע אותה ולאחר מכן שוב היא אינה רוצה ללכת למקווה.כך שאני איני יכול לקיים כל מגע עימה דבר שבהחלט פוגע בי ובה. כמובן שאיני מחסיר ממנה מחמאות ומילים טובות.

כך כבר חודשיים וחצי. עד עתה התעקשתי שעד שאינה עושה מקווה אנו לא יכולים לקיים את המצוות של ביני ובינה. מה עלי לעשות ?

הטענה שלה היא לא לעניין ההפסקה של 7 ואחריהם 7 נקיים, אלא רק לעניין המקווה.

במידה ונוצר מגע האם עלי לעשות פעולה כלשהי?

אודה לתשובה מהירה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעתי עליך למצוא מי שיוכל לדבר עימה לעניין המקווה תפקידו ומעמדו. רצוי שהאיש שימצא יכיר אתכם מעט, ואז תבוא אליו לשיחה פתוחה. יתכן שהדבר יעזור. בכל אופן ללא התערבות חיצונית לא נראה שהדבר יוכל להסתדר. וכדאי להקדים לחפש מי שיכול לעשות כן.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ