האם מותר לקבל כסף מתביעה על פגיעה בפרטיות?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/15 00:09 ו בחשון התשעו

שאלה

האם מותר לקבל כסף מתביעה על פגיעה בפרטיות?

יש חוק הגנת הפרטיות שעבירה עליו זה פיצוי של עד 50 אלף שקל חללא הוכחת נזק.

הא מותר לי לתבוע ולקבל כסף או שזה גזל? כי חרת איני רואה איזה עונש נתן להטיל על מי שעובר על החוק ופוגע בכבוד האדם.

שני האם מותר לתבוע נניח משטרה או רשות ציבורית שפגעו בי באמצעו תסמכותם לא כדין ולקבל פיצוים לפי דין תורה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מכיוון שדינא דמלכותא דינה, ומכיוון שאי אפשר לסדר דברים פליליים אלו, התורה התירה למלכות לתקן תקנות ולעשות דברים על פי חוק. ועל כן אפשר ללכת לתבוע בדברים אלו על פי חוק המדינה, ואפשר גם לקבל את מה שהחוק מקנה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ