צום עשרה בטבת לכהן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/10/15 10:40 ה בחשון התשעו

שאלה

שלום לרב לקראת עשרה בטבת יש לי עיניין שלא פתור אצלי. אני הכהן היחיד בבית הכנסת (אשכנזי) ואני מסיבות רפואיות חייב לשתות .אסור לי בעצם לצום.

מה אני עושה עם עליה לתורה ועם ברכת כהנים?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יהי רצון שהשאלה והתשובה לא יהיו רלוונטיים עד יום שלישי י בטבת שגם אתה תהיה בריא ב100 אחוז וגם שהצום יתבטל ויהפוך ליום שמחה. אמן.

לגבי עליה לתורה - תצא לפני מבית הכנסת קודם הקריאה. ואם אתה חושש לחילול השם וכדומה אז תשאר בבית הכנסת ותעלה לתורה כרגיל.

לגבי ברכת כהנים תצא לפני ברכת רצה מחוץ לבית הכנסת .ואם אתה מתפלל מנחה גדולה ממילא אין נשיאת כפיים במנחה גדולה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.