עזרה דחוף!!!

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 16/10/15 15:36 ג בחשון התשעו

שאלה

שלום רב.

לפי מה שהבנתי כשחוזרים בתשובה אלוקים סולח על הכל.

1. האם כשאני חוזר בתשובה כל מלאכי החבלה שיצרתי כתוצאה מאי שמירת הברית מתים?

2. ובמידה שלא, איך אני יכול להמית כמה שיותר מלאכי חבלה?

3. זה נכון שכל טיפת זיעה שאני מזיעה כשאני עם ציצית מכפרת על כל טיפת זרע שהוצאתי?

ו.... כשאני יוצא לאימון עם ציצית זה גם נחשב?..

4. האם זה נכון שבשביל לחזור בתשובה מאי שמירת הברית כל מה שאני צריך לעשות זה לבקש סליחה, להצטער ולהבטיח שאני יותר לא יעשה את זה.

5. אם אני לא יצליח להפסיק לעשות זרע לבטלה לפני שמשיח מגיע אז יכול להיות שאני לא יזכה לימות המשיח למרות שאני משתדל ורוצה והפסיק.

תודה רבה על התשובה!

תשובה

א. אין מה שעומד בפני תשובה. ואפשר לחזור בתשובה על כל חטא שאדם עושה.
זה פלא וחסד נפלא שהקב"ה יצר בעולם, שאדם יכול לשוב בתשובה וה' ימחוק את עוונותיו ויהפוך את המציאות לכזאת שבה האדם שחטא כאילו לא חטא.
ב. מצוות ציצית היא מצווה גדולה מאוד. עד שהגמרא בנדרים אומרת שהיא שקולה כנגד כל המצוות. אולם אין בקיום מצווה זאת כדי למחוק את חטא הוצאת זרע לבטלה. על מנת למחוק את החטא צריך לעשות תשובה, היינו להצטער מאוד על מה שעשית, לקבל על עצמך לא לשוב לזה החטא לעולם. להתוודות על כך בפיך תוך כדי שאתה מפרט את החטא, את הרגשתך וצעריך כלפיו ואת קבלתך על עצמך ללכת מכאן והילך בדרך הטוב.
ג. פעמים שאדם מנסה לחזור בתשובה, ומצליח אולם לפעמים הוא נופל. על לו לפול ברוחו. הוא צריך שוב להתוודות ולהמשיך במאבק. התמודדות עם יצר הרע יש בה פעמים רבות נפילות אולם ככל שאדם מצליח לנצח ביותר ויותר התמודדויות מספר הנפילות הולך וקטן.
ד. תאמין בעצמך. אתה יכול ומסוגל לתקן.