ערלה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/10/15 14:59 ב בחשון התשעו

שאלה

שלום

שתלתי עץ זית במאי 2013 ( שורשיו נעקרו, והספירה התחילה במאי 2013)

האם עכשיו, אוקטובר 2015, הפירות עדיין בגדר ערלה או שניתן לאכול את הזתים?

תודה רבה

א'

תשובה

לשואל שלום רב.
החשבון הוא לפי תאריכים עבריים.
מאי 2013 היה תשע"ג. בראש השנה תשע"ד נגמרה שנה ראשונה. בראש השנה תשע"ו נגמרה שנה שלישית. אבל הפירות שאתה קוטף היום שייכים עדיין לשנה הקודמת, שנת תשע"ה, ולכן הם עדיין עורלה. הפירות של שנה הבאה, כלומר הפירות ש"יחנטו" אחרי ט"ו בשבט תשעו, וימסקו אותם בסוף תשע"ו, תחילת תשע"ז כבר לא יהיו עורלה אלא "נטע רבעי". כלומר אחרי המסיק של תחילת תשע"ז צריך ל"חלל" אותם, ואז מותר להשתמש בהם.
בברכה
אפי קיציס