ברור שערכתי לגבי התמציות שלד''ר ריקוויג

חדשות כיפה רבני כושרות 14/10/15 13:05 א בחשון התשעו

שאלה

אתמול שלחתי שאלת בירור כשרות לגבי התמציות של ד"ר ריקוויג.

בזמן שהמתנתי לתשובתכם ערכתי חיפוש באתר של הרבנות הראשית ובסוף איתרתי את שם היבואן כבעל אישור כשרות. יש רשימה ארוכה של תמציות שהרוב שלה כשר. צריך לבדוק ברשימה האם התמצית המבוקשת היא בעלת הכשר.

נותן הכשרות הוא הרבנות ברלין, גרמניה.

האם אפשר להשתמש גם למי שמקפיד לצרוך רק מוצרים ברמת מהדרין?

תודה רבה

תשובה

לכאורה נראה שהתמצית בסדר. אולם מוסיפים את התמצית האלכוהול, ולכן צריך לבדוק היטב את המקור והכשרות של האלכוהול. וכאן אין לסמוך על מי שלא מבין בזה ולכן יש לקנות במקום בבעלות אדם ירא ה'.
אם יש לכם בעיה למצוא מקום כזה אז תחזרו אלינו ותיכתבו את מקום מגוריכם ונעשה לעזור.